''Simpel: vul onze stadions met kinderen tot en met 12 jaar''

0
''Simpel: vul onze stadions met kinderen tot en met 12 jaar''

Vanwege het coronavirus kan er tot 1 september nog geen betaald voetbal worden gespeeld en de grote vraag is of er in het begin van volgend seizoen al supporters welkom zijn bij de wedstrijden. Sjoerd Mossou hoopt van wel en heeft een idee.

"Simpel: vul onze stadions vanaf 1 september met kinderen tot en met 12 jaar", schrijft hij. "Richt je primair op de basisschoolgroepen 6, 7 en 8: die zouden het met maximaal één leraar op de pakweg tien kinderen af moeten kunnen (kinderen die nu in groep 8 zitten, en volgend jaar in de brugklas, krijgen dispensatie, want die moeten hun schoolkamp en hun musical ook al missen dit jaar)."

"We hebben het in het weekeinde kunnen zien: alles beter dan die lege tribunes zoals in de Bundesliga, met die zielloze echo’s in de verte, en met die oneindige zeeën van lege stoeltjes", vervolgt Mossou in zijn column op de website van het Algemeen Dagblad. "Plan een deel van de wedstrijden kort na schooltijd, dan kunnen de ouders direct wat uren inhalen", adviseert hij. 

"Maak een strak protocol met aanlooproutes, looplijnen en stadionvakken, ongeveer zoals de basisscholen dat ook hebben gedaan", legt Mossou uit. "Vul de tribunes van onderaf, dat ziet er beter uit op tv. En vul de biertank met ranja. Bestel pallets vol met dropveters en mandarijntjes bij de lokale MKB’er.Het vraagt wat improvisatie en natuurlijk zijn er hobbels, maar de voordelen winnen het dik van de nadelen." 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!