Beslissing kabinet te snel genomen: ''Sport was de grote afwezige''

0
Beslissing kabinet te snel genomen: ''Sport was de grote afwezige''

Terwijl er in andere landen 'gewoon' verder gevoetbald gaat worden, ligt het voetbal in Nederland dit seizoen definitief stil. Ard de Graaf, algemeen directeur van Cambuur, vindt dan ook dat de maatschappelijke betekenis van het voetbal te eenvoudig aan de kant is gezet in Nederland.

''Alle kikkers zijn uit de emmer gesprongen toen het ging over stoppen van competities, maar er heeft niemand gezegd: stop! Alle kikkers terug in de emmer en nu gaan we kijken wat we kunnen doen'', zo begint De Graaf in de Leeuwarder Courant.

''Waarom is hier zo snel gezegd dat alles met vergunningsplicht er tot 1 september uitgaat?'', vervolgt De Graaf. ''Nu hoor je geluiden dat het hier ook zo had gekund als in Duitsland. We hebben het ons te makkelijk laten gebeuren, dat mogen we onszelf allemaal kwalijk nemen.''

Volgens De Graaf wordt (top)sport ondervertegenwoordigd en moet er iemand opstaan. ''We hebben iemand als Louis van Gaal of Ruud Gullit nodig die sport kan verkopen richting Den Haag. Arie Boomsma heeft de sportscholen weer open gekregen, Albert Verlinde en Cornald Maas vertegenwoordigen de entertainmentsector heel goed. Sport was de grote afwezige aan de tafels'', zo besluit hij.

 

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!