El Allouchi: ''Mijn contract verlengen gaat sowieso niet gebeuren''

0
El Allouchi: ''Mijn contract verlengen gaat sowieso niet gebeuren''

Mounir El Allouchi weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De 25-jarige middenvelder, die vanwege het coronavirus drie maanden geen competitiewedstrijd meer heeft gespeeld met NAC Breda, is in ieder geval blij met het vertrouwen van Peter Hyballa. 

"De trainer wil mij graag houden, dat spreekt hij uit. Heel fijn om te horen", vertelt hij in gesprek met BN/De Stem. "Voor mij is het echt geen straf om een half jaar of zelfs nog een jaar te blijven. Maar het kan ook zomaar zijn dat er iets voorbij komt, dan pak ik die kans. De club staat er open in en is bereid om mee te denken. Mijn contract verlengen gaat sowieso niet gebeuren", aldus El Allouchi.

"In januari was ik dicht bij een vertrek. Onder andere Saudi-Arabië was concreet", blikt hij terug. "Er moest een speler weg die uiteindelijk toch is gebleven. Was hij vertrokken, hadden ze mij gehaald. Als ik weg ga, hoop ik op een mooie sportieve stap vooruit. Ik sta voor alles open", vervolgt El Allouchi, die met gemengde gevoelens heeft gekeken naar de demonstraties tegen racisme. 

"Laat ik vooropstellen dat ik gelukkig nooit problemen heb gehad met discriminatie of racisme", benadrukt hij. "Het is hooguit gebleven bij 'kut- Marokkaan' in een voetbalstadion. Mijn vrienden en mijn omgeving hebben er wel last van. Ik ken jongens die afgestudeerd zijn aan het hbo en moeilijk aan een baan komen. Wat die demonstraties betreft vanwege de dood van George Floyd; ik vind dat we ook stil moeten staan bij wat er iedere dag in Palestina gebeurt", constateert El Allouchi.

"En wat te denken van Syrië waar dagelijks onschuldige kinderen en vrouwen worden gedood? Daar moeten wij ook tegen protesteren als samenleving", stelt hij. "Weet je wat het is? De mensen die discrimineren rijden in Duitse auto's, gaan op vakantie naar Spanje, Italië en Turkije, eten Arabische gerechten en juichen voor Surinamers in het Nederlands elftal. Dat je anno 2020 onderscheid maakt tussen ras, huidskleur of geloofsovertuiging is best zielig. Dat soort mensen heeft een beperkt denkvermogen."
 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!