Hyballa sprak met verdediger (21) van PSV: ''Ik zocht iets meer''

0
Hyballa sprak met verdediger (21) van PSV: ''Ik zocht iets meer''

De 21-jarige Steven Theunissen kon vanwege een aflopend contract transfervrij vertrekken bij PSV en daardoor was er interesse van NAC Breda, Go Ahead Eagles en Almere City. Peter Hyballa sprak zelfs met de talentvolle linksback, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Hij kiest echter voor een ander pad: Theunissen wordt jeugdtrainer van PSV én gaat voetballen bij Tweede Divisie-club GVVV. "Zo'n verhaal hoor je inderdaad bijna nooit", reageert hij. "Heel veel mensen hebben dat gezegd. Je hoort bijna nooit dat een jonge speler voor de tweede divisie kiest, terwijl er nog genoeg mogelijkheden in het betaald voetbal zijn", beseft Theunissen. 

"Ik heb gezocht naar een stukje invulling van mijn leven buiten de lijnen en heb daar nu alle tijd voor", legt hij uit. "Niet dat ik op het voetbal zelf uitgekeken ben, maar ik zocht iets meer. Ik ben iemand die veel nadenkt en wil graag ook iets nuttigs doen", aldus Theunissen, die mooie herinneringen heeft overgehouden aan zijn periode bij de club uit Eindhoven. 

"Mark van Bommel blijf ik voor altijd dankbaar voor de kansen die hij me gaf. Zonder anderen tekort te willen doen, heeft hij voor mij het meeste betekend bij PSV", blikt hij terug. "We zijn twee jaar geleden kampioen van Nederland geworden met PSV onder 19 en in dat elftal had ik een basisplek. Onvergetelijk", erkent Theunissen, die een terugkeer in het profvoetbal niet uitsluit als er een 'heel mooie aanbieding' komt. "Ik heb alleen niet veel zin in een onzeker avontuur in Litouwen, om maar wat te noemen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!