Van Hanegem over NAC Breda - SC Heerenveen: ''Dat viel niet mee''

0
Van Hanegem over NAC Breda - SC Heerenveen: ''Dat viel niet mee''

Arsenal won afgelopen weekend in de FA Cup-finale van Chelsea en Willem van Hanegem zag dat de 'Gunners' gewoon beter waren. Hij constateert dat de ploeg van trainer Frank Lampard een 'groot probleem' heeft door de trage opbouw. 

"In dat opzicht zie ik er een belangrijke rol voor Ziyech ontstaan", schrijft hij in zijn column. "Die kan als centrale middenvelder de perfecte, creatieve verbindingsspeler worden. Het gaat om winnen, niet om een beetje lekker voetballen. Een speler moet daar staan waar hij het meest nodig is", vervolgt Van Hanegem op de website van het Algemeen Dagblad. 

"Of Ziyech niet liever op 10 zal spelen, of lekker hangend aan de zijkant, waardoor hij vaker kan scoren? Ja, kom op zeg, lekker hangen willen we allemaal wel", legt hij uit. "Het gaat om winnen, niet om een beetje lekker voetballen. Een speler moet daar staan waar hij het meest nodig is. Zo ben ik ervan overtuigd dat de recente matige wedstrijden van Barcelona te maken hebben met de blessure van Frenkie de Jong. Ook hij is zo’n nuttige verbindingsspeler", aldus Van Hanegem.

"Dit weekend zag ik ook wat oefenwedstrijden van Nederlandse clubs, maar dat viel niet mee. Bij Heerenveen kwam er tijdens de tweede helft plots een heel nieuw elftal het veld in. Waarom? Niet leuk voor de kijker ook", stelt hij. "Als trainer deed ik dat nooit, ook niet tegen amateurs. Wel spraken we om het leuk te houden af dat we de bal steeds hoogstens twee keer mochten raken. Nee, dan wordt de eindfase van de Champions League spannender", besluit Van Hanegem hoopvol. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!