Gemeente zet Edelenbos als toezichthouder bij FC Twente neer

0
Gemeente zet Edelenbos als toezichthouder bij FC Twente neer

Het college van B&W van de gemeente Enschede heeft Nicole Edelenbos aangesteld als nieuwe toezichthouder bij FC Twente, dat meldt de gemeente op de eigen website.

Edelenbos zal voor een periode van twee jaar namens de gemeente toezien op de financiële situatie bij de club. Ze is de opvolgster van Bas Visée, van wie het aanstellingstermijn afloopt. Sinds 2016 houdt de gemeente via een externe toezichthouder toezicht op de financiele situatie van de club.

De gemeente Enschede blijft, vanwege het grote financiële belang dat het in FC Twente heeft, een toezichthouder relevant vinden. "Edelenbos voldoet aan het functieprofiel en heeft veel kennis op het gebied van betaaldvoetbalorganisaties", laat de gemeente weten.

Edelenbos heeft een aardig verleden in de voetballerij. Ze was tussen 1995 en 1998 directeur algemene zaken bij Feyenoord en was in 1997 betrokken bij de oprichting van de Eredivisie CV. Verder was ze als interim-manager verbonden aan NEC en NAC en voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Coöperatie Eredivisie Vrouwenvoetbal.

Vorig jaar was de 58-jarige bestuurster, die eigenaar is van Edelenbos Executive Solutions, was vorig jaar op interim-basis werkzaam bij NAC Breda. Ze kwam nog volop in de media nadat ze NAC-icoon Rob Penders via de telefoon ontsloeg.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!