Driessen: ''NAC Breda deelt de genadeklap uit in de play-off''

0
Driessen: ''NAC Breda deelt de genadeklap uit in de play-off''

Valentijn Driessen heeft zijn voorspelling voor de eindstand in de Eredivisie verklapt. De verslaggever verwacht dat Ajax, PSV en AZ de top-drie gaan vormen, terwijl Feyenoord, FC Utrecht en Vitesse 'best of the rest' worden. Het vervolg vindt hij lastiger. 

"Trek Willem II, FC Groningen, FC Twente, Fortuna Sittard, Heracles Almelo, FC Emmen, Sparta, PEC Zwolle en SC Heerenveen maar in die volgorde uit de grabbelton. Wie een andere reeks opstelt, prima. Geen touw aan vast te knopen in die contreien", schrijft hij in zijn column. "De beste volgorde valt te bepalen na de transferwindow van januari, maar het lijstje wordt ingevuld met de eerste transferwindow nog drieënhalve week open", legt Driessen uit. 

"ADO Den Haag, RKC Waalwijk en VVV-Venlo nemen na dit seizoen afscheid van de Eredivisie. De Hagenaars volgden vorig jaar een failliet tweesporenbeleid", blikt hij terug. "Eerst ging het mis met een elftal met een veteranenleeftijd. Daarna luidde een elftal op het niveau van de Engelse ‘Fourth Division’ de uitvaart in totdat paradoxaal genoeg corona het leven redde van de belegen Haagse ooievaar met onderliggend lijden. Nu is de valse hoop gevestigd op een veredeld jeugdteam", stelt Driessen. 

"In de selecties van RKC en VVV zit meer balans", constateert hij. "In Waalwijk meer voetbal, maar in de onderste regionen biedt afbraakvoetbal helaas meer soelaas. In Venlo zal het incasseringsvermogen zijn verdwenen na een seizoen lang murw gebeukt te zijn en deelt NAC de genadeklap uit in de play-off. Speler van het seizoen is Arjen Robben. Nu al. Daarvoor hoef je geen meestervoorspeller te zijn. Met zijn faam en grootsheid heeft hij de hele Eredivisie een impuls gegeven zonder een bal geraakt te hebben."

Het lijstje: Ajax, PSV, AZ, Feyenoord, FC Utrecht, Vitesse, Willem II, FC Groningen, FC Twente, Fortuna Sittard, Heracles, FC Emmen, Sparta, PEC Zwolle, SC Heerenveen, VVV-Venlo, RKC, ADO Den Haag.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!