Sinouh: ''Dat zag je later ook tijdens zijn periode bij NAC''

0
Sinouh: ''Dat zag je later ook tijdens zijn periode bij NAC''

Sparta Rotterdam heeft na twee competitiewedstrijden nog nul punten en doelman Benjamin van Leer ging zowel tegen Ajax als Vitesse in de fout. Khalid Sinouh beseft dat de prestaties van de Nederlandse sluitpost nu al onder een vergrootglas liggen. 

"Een keeper die fouten maakt, is altijd voer voor discussie", legt hij uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat zie je nu ook bij die doelman van PSV, Yvon Mvogo. Verschil met hem, vind ik, dat Benji weliswaar fouten heeft gemaakt, maar geen grove blunders, zoals Mvogo", aldus Sinouh.

"Van Leer verdient voorlopig daarom het vertrouwen", vervolgt hij. "Henk Fraser een beetje kennende, verwacht ik dat Benji dat vertrouwen tegen PEC ook nog wel krijgt bij Sparta", voorspelt Sinouh, die in zijn periode bij PSV nog samenwerkte met Van Leer. 

"Benjamin had na die goede periode bij Roda beter niet naar Ajax kunnen gaan. Daar is zijn ontwikkeling geremd omdat hij er nooit speelde", blikt hij terug. "Dat is funest voor een keeper, dat zag je later ook tijdens zijn periode bij NAC. Hij moet er nu voor zorgen dat hij dat ritme snel krijgt. Mijn advies aan hem zou zijn: geen risico's nemen en rustig blijven." 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!