''In 35 jaar betaald voetbal heb ik dit nog nooit meegemaakt''

0
''In 35 jaar betaald voetbal heb ik dit nog nooit meegemaakt''

NAC Breda is er behoorlijk ziek van dat ze maar liefst negen coronabesmettingen in de selectie hadden. Tegen SC Cambuur moest assistent-trainer Hans Visser flink puzzelen.

"In 35 jaar betaald voetbal heb ik dit nog nooit meegemaakt. Jammer dat een mooie reeks hardhandig wordt afgebroken", zegt Visser tegenover BN De Stem. "Maandag vielen er na de test weer een paar af en vandaag (gisteren, red.) nog eentje.”

Moreno Rutte moest in de warming-up geblesseerd afhaken. "Hij had zondag al wat last en daarna niet of nauwelijks getraind. In de warming-up werd het weer erger. We wilden het risico niet nemen dat hij voor langere tijd uitgeschakeld zou zijn.”

"Voorafgaand aan de competitie heeft de KNVB gezegd dat je niet hoeft te spelen bij zeven positieve coronagevallen. Dat is veranderd, nu moet je aantreden als je dertien beschikbare spelers (inclusief één doelman, red.) hebt. Dit team had nooit eerder samen gespeeld, de automatismen waren er niet. Ze zaten allemaal naar elkaar te kijken. Heel lastig zonder een half elftal. Op deze manier spelen, voelt wrang aan."

Woensdag wordt de selectie van de Bredase club wederom getest. "Sommige zijn behoorlijk ziek geweest, afwachten hoe die terugkomen", aldus Visser.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!