Korte scoort tegen oude club: ''Daarom was ik heel erg blij''

0
Korte scoort tegen oude club: ''Daarom was ik heel erg blij''

Giovanni Korte was dinsdagavond een belangrijke schakel bij SC Cambuur tegen NAC Breda (0-4 zege, red.). De vervanger van Issa Kallon was goed voor twee doelpunten en één assist tegen zijn oude club.

"Dat gaf wel een extra lading. Ik heb veel meegemaakt hier, het was vaak onrustig. Het is natuurlijk ook een volksclub net als Cambuur, een heel mooie club. Maar het ging wel heel erg lekker. Ik heb nog nooit zo'n slechte warming-up meegemaakt, maar toen de wedstrijd begon, zat ik er direct goed in. Het was heel bizar hoe slecht de warming-up was", lacht Korte in gesprek met Omrop Fryslan.

Al in de eerste paar minuten kon SC Cambuur op voorsprong komen, met een hoofdrol voor Korte. "Ik schrok dat ik de bal zo snel de bal al meekreeg. Als ik die maak, gaat het misschien nog sneller met de uitslag", vervolgt Korte, die zich heeft verbaasd over de tactiek van NAC. "Zij zakten heel ver in, maar dan doen wij het wel heel goed."

Bij de eerste goal van Korte begon de aanval ook via hem. "Ik zette de aanval zelf op, dribbel naar binnen en geef de bal op Michael waarna Jamie Jacobs hem op de paal kopt en dan sta ik voor de goal, waar ik altijd ben", zegt Korte, die tevreden terugkeek in de rust. "We moesten vooral de bal laten gaan en dan kan NAC het niet meer belopen. En toen in zeventigste minuut waren zij helemaal op. De 0-2 was echt het breekpunt in de wedstrijd, dat merkte je wel aan hun."

De tweede goal van Korte was een uitstekende aanval zag ook Korte. "Robert en ik hebben het er heel vaak over, maar meestal gaat het andersom omdat ik dan op rechts speel. Normaal geef ik de bal gewoon 'blind' voor, maar Robert keek echt drie of vier keer. Daarom was ik heel erg blij met deze goal", besluit Korte.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!