''Als excuus mag het niet gelden, maar het was een kutperiode''

0
''Als excuus mag het niet gelden, maar het was een kutperiode''

SC Cambuur won dinsdagavond met 0-4 van NAC Breda, het werd een gemakkelijke overwinning voor de Leeuwarders. NAC had maar liefst negen coronabesmettingen, waardoor ze flink gehavend aan de wedstrijd begonnen. NAC-spits Sydney van Hooijdonk baalt daarvan.

"Als excuus mag het niet gelden, maar het was een kutperiode. Testen, testen, dan de één positief, dan de ander. Elke dag was spannend. Een heel onzekere periode. En de timing is allesbehalve ideaal. We zaten er lekker in, alles ging vlekkeloos. En dan deze enorme tik. Eerst corona, nu de nederlaag", zegt Van Hooijdonk tegenover BN de Stem

De spits is realistisch en vindt de ruime nederlaag verdiend. "Dat het 0-4 wordt, is denk ik terecht. Met alle respect, maar in zo'n situatie tref je natuurlijk liever een laagvlieger. We hebben iedereen gewoon héél hard nodig. En dan valt vlak voor de aftrap ook Moreno Rutten nog weg. Moet wéér alles verschoven worden."

"Normaal hebben we een sterk middenveld. Dat is heel belangrijk voor ons. Met Thom Haye en Lex Immers. Die ontbraken en dan moet ook plots Dion Malone nog naar de achterhoede. Het middenveld, het onderdeel van de ploeg waardoor we zo sterk waren", vervolgt Van Hooijdonk. "Een gekke tijd. Ik vind dit wel kut, want er is zoveel spanning. Dan is iemand positief getest zonder klachten, dan is iemand weer doodziek.”

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!