Van Hecke wijst op verschillen: ''Dan versta ik er niks van''

0
Van Hecke wijst op verschillen: ''Dan versta ik er niks van''

Jan Paul van Hecke is nu net iets meer dan acht weken in dienst bij SC Heerenveen, maar de voormalig NAC Breda-speler voelt zich al helemaal thuis in Friesland. Dat de Zeeuw vanaf het begin het vertrouwen heeft gekregen van trainer Johnny Jansen helpt hier zeker aan mee.

"De mensen hier zijn rustig en nuchter. Ik moet zeggen dat ik me hier wel vermaak, dat komt wel goed", vertelt Van Hecke bij Omroep Zeeland. "Alleen van de taal begrijp ik nog niet zoveel. Of ik al een woordje Fries kan? Ja, oant moarn, hè? Als ik in de supermarkt ben en ik hoor mensen tegen elkaar in het Fries praten dan versta ik er niks van."

Voor de 20-jarige verdediger is het de eerste keer dat hij zo ver bij vrienden en familie vandaan woont. "Dat gaat heel goed. Ik hoef niet alles zelf te doen. Ik ben bijvoorbeeld niet zo goed in koken en dan ben ik blij dat mijn vriendin dat wel goed kan", glimlacht Van Hecke, die zich normaal gesproken na dit seizoen gaat melden bij Premier League-club Brighton & Hove Albion, dat hem aan Heerenveen verhuurt.

"Ik denk dat ik nu een hele mooie stap heb gemaakt. De Premier League is voor elke jonge jongen een droom", glundert Van Hecke. "Zij hadden ook het beste plan met mij." Opvallend genoeg is Van Hecke door de coronacrisis nog niet bij zijn nieuwe club op bezoek geweest, liet hij onlangs weten bij Radio Camataru.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!