''Als je iemand een stoot voor zijn kanis geeft, kijk je eerst eventjes''

''Als je iemand een stoot voor zijn kanis geeft, kijk je eerst eventjes''

Tom Beugelsdijk weet nog altijd niet of hij geschorst wordt, nadat de aanklager betaald voetbal in beroep is gegaan tegen de vrijspraak. Volgens oud-prof en advocaat Keje Molenaar is het terecht dat de tuchtcommissie vrijspraak wil.

"Er moeten aanvullende verklaringen zijn", zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "De scheidsrechter heeft het kennelijk niet gezien en heeft dat bevestigd. Net als de grensrechter. Als het slachtoffer dan ook zegt dat er geen sprake is van een elleboog, hou je alleen de tv-beelden over. En daar is het tuchtreglement helder in. Je moet minimaal twee verklaringen hebben. Het geval Beugelsdijk is vrij uniek omdat er geen andere verklaring is. Dat gebeurt heel zelden." Pablo Mari gaf namelijk geen belastend bewijs.

Molenaar twijfelde bij het zien van de beelden. "Ik vond het zelf eerlijk gezegd een beetje twijfelachtig. Er was volgens mij niet sprake van een elleboogstoot in het gezicht. Beugelsdijk maakte zich breed. De eerste keer dat ik de beelden zag, schrok ik wel. Maar de tweede keer zag ik dat hij zijn tegenstander helemaal niet heeft gezien. Als je iemand opzettelijk een stoot voor zijn kanis geeft, kijk je eerst eventjes naar links. Het is heel goed zichtbaar dat hij dat niet doet. Ik ben dus blij voor Tommie", aldus Molenaar.

Lees ook:
Reacties ›