Voormalig NAC Breda-trainer kritisch: ''Dan zakt de moed je in de schoenen''

Voormalig NAC Breda-trainer kritisch: ''Dan zakt de moed je in de schoenen''

Het Nederlands elftal won zaterdagavond met 1-3 van Wit-Rusland, maar door de monsterzege van Zweden (8-0 tegen Luxemburg) is Oranje er zo goed als zeker niet bij op het WK in Rusland. Voormalig NAC Breda-trainer Ernie Brandts is realistisch.

"Normaliter is Oranje kansloos", vertelt hij in gesprek met het Friesch Dagblad. "Dat was het misschien zelfs voorafgaand aan het duel met Wit-Rusland al. Als je hoort dat Zweden met 8-0 wint, dan zakt de moed je in de schoenen. Werkelijk alles lukte bij de Zweden. Bij Oranje miste ik de absolute wil, scherpte en passie om te winnen. En nu zitten we in een onmogelijke uitgangssituatie", constateert Brandts.

"Zweden moet de wedstrijd bijna verkopen, willen we nog een kansje maken", beseft hij. "Misschien als we elke speler een miljoen euro aanbieden... Het is zo jammer. Een WK is goed voor de economie, voor de status en aanzien van het Nederlandse voetbal. Dick Advocaat doet het enige dat hij kan doen: hopen op een wonder en uitspreken dat het nog kan. Als hij er al geen vertrouwen meer in zou hebben, werd het sowieso niets", besluit Brandts.

Lees ook:
Reacties ›