Van Hooijdonk geeft advies: ''Ik zou zeker ook geen warming-up doen''

Van Hooijdonk geeft advies: ''Ik zou zeker ook geen warming-up doen''

FC Lisse en Hoek gaan vanavond opnieuw strafschoppen nemen. Beide amateurploegen stonden tegenover elkaar in de eerste ronde van de KNVB-beker. Het duel eindigde in een gelijkspel, waarna penalty's de beslissing moesten brengen. Omdat de strafschoppen volgens het ABBA-principe, in plaats van om en om werden genomen, moet de strafschoppenserie opnieuw.

Voormalig NAC Breda-aanvaller Pierre van Hooijdonk was bijna altijd een zekerheidje vanaf de strafschopstip. Toch miste hij ook een aantal keer. "Met Feyenoord tegen Sparta, Celtic tegen Glasgow Rangers, een vaak vergeten strafschop in de gestaakte Uefa Cup-wedstrijd met Feyenoord tegen Nancy en met Fenerbahçe tegen Gençlerbirligi", blikt Van Hooijdonk terug in de Provinciale Zeeuwse Courant.

"In Turkije gleed ik uit, maar niet omdat ik mijn schoenen niet had schoongemaakt", vervolgt de oud-spits. "Daar was ik inderdaad wel mee bezig. Je moet de kans dat je uitglijdt verkleinen. Dat vind ik niet meer dan normaal en zou ik de spelers van Hoek ook aanraden. Toch lullig, als je na 200 kilometer in de bus uitglijdt", beseft Van Hooijdonk, die nog wel een paar tips heeft voor de spelers van FC Lisse en Hoek.

"We moeten niet te moeilijk doen over strafschoppen", aldus Pi-Air. "Ik zou zeker ook geen warming-up doen. Als je langs de lijn naar een wedstrijd staat te kijken in je spijkerbroek en iemand vraagt of je de bal terug wilt trappen, ga je toch ook niet eerst vijf minuten warmlopen? Je moet het niet groter maken dan het is. Het is niets bijzonders. Een strafschop nemen is gewoon een bal trappen. Meer niet." 

Lees ook:
Reacties ›