Ten Rouwelaar trots op bijzonder record: ''Niet iedereen weet dat...''

Ten Rouwelaar trots op bijzonder record: ''Niet iedereen weet dat...''

Het wordt een vreemde avond voor de spelers van FC Hoek en Lisse. Beide ploegen beginnen om 21:00 aan een strafschoppenserie en Jelle ten Rouwelaar is benieuwd of de keepers er in zullen slagen om één of meerdere penalty's te keren. 

De keeperstrainer van NAC Breda heeft zelf een record op zijn naam staan: hij wist in zijn carrière namelijk maar liefst achttien(!) ballen vanaf elf meter tegen te houden. "Het is lastig om uit te leggen hoe dat zo is gekomen", reageert hij in gesprek met BN/De Stem. "Natuurlijk komt er ook een dosis geluk bij kijken, maar je kunt ook veel winnen door je goed voor te bereiden", aldus Ten Rouwelaar. 

Tegenwoordig slaat hij als een 'vakidioot' alle strafschoppen op. "Niet iedereen weet dat ik de keeper ben die de meeste strafschoppen heeft gestopt in de eredivisie, dus dan moeten de mensen me maar gaan zien als de beste keeperstrainer van Nederland'', lacht hij. "Ik kan nu natuurlijk niet alles weggeven, omdat ik ook nog keeperstrainer bij NAC ben en dan misschien de komende tegenstanders slimmer maak, maar onze keeper (Mark Birighitti) stopte laatst inderdaad de strafschop van Michiel Kramer."

Ten Rouwelaar zag dat de doelman uit Australië de promovendus op de been hield in De Kuip. "Hij (Kramer, red.) had er diezelfde week al eentje genomen, is eigenlijk tweede spits, dat kun je allemaal meenemen in je analyse", vervolgt hij. "En natuurlijk, een goed genomen penalty zit er altijd in en je zou kunnen zeggen dat het fifty-fifty is, maar als je er als keeper een beetje mee bezig bent heb je echt al een voordeel", besluit Ten Rouwelaar realistisch. 

Lees ook:
Reacties ›