''Ik vond het naar NAC toe niet beleefd om zomaar wat aan te modderen''

''Ik vond het naar NAC toe niet beleefd om zomaar wat aan te modderen''

Voormalig NAC Breda-speler Sepp de Roover hing in de lente van 2015 zijn voetbalschoenen aan de wilgen en inmiddels is hij actief als verkoper / tegenwoordiger bij Land Rover / Jaguar in Herentals. De Belg heeft echter geen spijt van zijn besluit om vroegtijdig te stoppen. 

"Voor velen is zo'n beslissing inderdaad verrassend", vertelt de 32-jarige ex-profvoetballer op de website van VI Pro. "Omdat je toch relatief veel geld laat liggen. Precies dat maakt dat mijn beslissing zeer doordacht was. Ik vond het ook naar NAC toe niet beleefd om zomaar wat aan te modderen. Of geblesseerd te raken en verder te cashen", aldus De Roover.

"Ik heb mijn keuzes nooit laten afhangen van het financiële aspect", legt hij uit. "De trainer, de medespelers, de stad, de leefomstandigheden: dat waren factoren die bepaalden voor welke club ik koos", aldus De Roover, die nog wel regelmatig wordt herkend. "Tijdens je carrière besef je dat een beetje, maar het is pas na die tijd dat het helemaal doordringt hoeveel je betekende voor sommige mensen." 

"Het is een aparte wereld: de tijdsbesteding, het geldbesef... alles is anders", vervolgt hij. "Maar ik ben tegelijkertijd altijd bezig geweest met de vraag: wat na mijn carrière? Ik heb Chinees gestudeerd, een trainersdiploma gehaald en rechtspraktijk via avondschool gedaan. Ik viel dus helemaal niet in een zwart gat toen ik het besluit nam om mijn contract bij NAC te ontbinden. Ik ben gewoon blij dat ik het allemaal beleefd heb", besluit De Roover dankbaar. 

Lees ook:
Reacties ›