Recordaantal deelnemers NAC Street League: ''Het is leuk en leerzaam''

Recordaantal deelnemers NAC Street League: ''Het is leuk en leerzaam''

De nieuwste versie van de NAC Street League is vandaag van start gegaan met een recordaantal deelnemers. Maar liefst 1200 leerlingen van de Bredase scholen doen mee aan het maatschappelijke project van NAC Breda.

We hebben nu ruim 600 deelnemers aan de straatvoetbalcompetitie", zegt coördinator Sander van den Anker van Teamplay@NAC, de maatschappelijke tak van de Bredase voetbalclub. "Daarnaast gaan we ook met de kinderen van het basis- en voortgezet onderwijs op school aan de slag. Dan komen we in totaal op 1200 leerlingen die meedoen."

Bij de NAC Street League gaat het om meer dan alleen voetbal. "Tijdens schooltijd komen er verschillende onderwerpen aan bod", vervolgt Van den Anker tegenover Omroep Brabant. "Dat kan zijn van groepsdruk, pesten, social media en gezonde voeding tot aan het elkaar met respect behandelen."

"We proberen zoveel mogelijk onderwerpen aan te pakken die voor deze leeftijdsgroepen interessant zijn. Er is een werkboek ontwikkeld dat door de leerkrachten wordt gebruikt. Het is leuk en leerzaam", aldus Van den Anker.

Lees ook:
Reacties ›