Vreven krijgt advies: ''Geef ze water en liefde, gun ze het vertrouwen''

Yadran Blanco zet zijn vraagtekens bij het beleid van NAC Breda. De verslaggever van BN/De Stem constateert dat de jongens uit 'eigen kweek' beter presteren dan de jongens die van buitenaf zijn gehaald. Het levert hem veel vraagtekens op. 

"Waarom Adarabioyo en Ekangamene halen als je Sprangers en Demon in huis hebt? Waarom Agyepong als Brusselers op de deur beukt? Waarom werd Meijers niet eerder overgeheveld in plaats van Kevin van Diermen een contract voor 2,5 jaar te geven om na een jaar datzelfde contract te ontbinden? Waarom Vinnie Vermeer en of Olivier Rommens voor drie jaar vastleggen, als de zelf opgeleide Mounir El Allouchi en Grad Damen, aanvoerder van het tweede, op de loonlijst staan? Ondertussen staan de tieners Thomas Marijnissen en Diego Snepvangers, beiden (vleugel)aanvallers te trappelen om komend seizoen bij de selectie te komen. Evenals verdediger Daan Klomp", schrijft hij.

"De vraag is of NAC op driekwart van de competitie niet beter af was geweest met jongens uit de regio in plaats van een leger huurlingen dat op doorreis is? Dat laatste heeft 13 zeges in 28 wedstrijden opgeleverd met de achtste plaats in de eerste divisie als resultaat", vervolgt de verslaggever kritisch. "De spelers uit de eigen jeugdopleiding hadden het zeker niet minder gedaan. Geef ze de ruimte, zou je willen zeggen. Geef ze water en liefde, gun ze het vertrouwen, want het geruïneerde Bredase bolwerk is in de ruim honderd jaar dat het bestaat altijd vruchtbare grond gebleken voor eigen talent. Hoe groot de puinhoop ook was", besluit Blanco. 

Lees meer:
0 reacties