'Hij ziet voldoende perspectief om promotie naar eredivisie te bewerkstelligen''

Gisteren werd bekend dat trainer Stijn Vreven tot en met de zomer van 2018 vastligt in Breda. Volgens NAC Breda-watcher Yadran Blanco is zijn nieuwe contract echter niet afhankelijk van promotie naar de eredivisie.

"Een verrassing is het langer verblijf van de Belgische trainer geenszins. Reeds bij zijn aanstelling op 1 januari gaf technisch directeur Hans Smulders te kennen dat het zijn intentie was om niet voor zes maar tenminste achttien maanden samen te werken met Vreven", schrijft de sportjournalist in BN De Stem"Drie maanden na zijn komst als opvolger van de vlak voor kerst ontslagen Marinus Dijkhuizen is de leiding dermate tevreden over de werkwijze van Vreven dat de club met hem doorgaat. Andersom ziet de trainer voldoende perspectief om promotie naar de eredivisie te bewerkstelligen. Is het niet dit jaar, dan toch zeker volgend jaar."

Ondanks dat de zevende plek in de Jupiler League behoort promotie nog altijd tot de mogelijkheden. "Onder leiding van Vreven haalde NAC na de winterstop 25 punten uit 13 wedstrijden: 8 overwinningen, 4 nederlagen en 1 gelijkspel. Na een stroef begin met wisselende resultaten zette Vreven met zijn spelers vanaf carnavalsvrijdag een serie neer van vijf zeges in zes duels. Desondanks staan de Bredanaars in de eerste divisie op een zevende plaats met 56 punten uit 33 wedstrijden, hoewel het gat met de nummers drie en vier Jong PSV en Cambuur slechts drie punten bedraagt", besluit Blanco.

Lees meer:
0 reacties