Aanvoerder jeugdelftal hakt knoop door: ''Erg getwijfeld omdat NAC tevreden was''

( 0 reacties)
Aanvoerder jeugdelftal hakt knoop door: ''Erg getwijfeld omdat NAC tevreden was''

Jochem van den Biggelaar speelde liefst acht jaar in de jeugd bij NAC. Als aanvoerder van NAC O-19 kon hij doorstromen naar de belofte. Echter besloot hij van beroep te veranderen.

Van den Biggelaar koos na veel peinzen voor zijn studie geneeskunde. Dit was na acht jaar NAC dan ook niet eenvoudig. ''Het was wel een hele moeilijke keuze. Ik denk dat ik vanaf de kerstvakantie tot het einde van het seizoen heb getwijfeld omdat NAC best tevreden over mij was, maar als ik er nu op terugkijk, sta ik volledig achter die keuze.''

In plaats van de beloften werd dus de Erasmus Universiteit zijn nieuwe bestemming. Volledig stoppen met voetballen was echter geen optie. ''Ik vind voetbal hartstikke leuk, dus ik wilde wel op een goed niveau blijven spelen. Alleen dan wel zonder extreem veel verplichtingen, omdat het met mijn studie nu eenmaal kan voorkomen dat ik niet altijd kan trainen'', zegt de controleur in gesprek met het AD. 

Tegenwoordig speelt hij bij het Rotterdamse Smitshoekse Baan. Hij had wel de nodige aanpassingstijd nodig. ''Bij NAC ken ik natuurlijk iedereen en ben ik bekend met de hele club. Nu ging ik niet alleen van jeugdvoetbal naar seniorenvoetbal, maar ook nog eens naar een nieuwe regio en naar een nieuwe club waar ik nog niemand kende, maar ik denk dat ik zo onderhand wel mijn draai heb gevonden hier'', sluit hij af.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!