Spanning bij talentjes: ''Ze mogen naar NAC, dat doet wat met ze''

Jonge voetbaltalenten kregen deze week de kans om zich in de kijker te spelen bij NAC Breda. In het Dongemond Soccer Center stond woensdagmiddag de finaledag van het Schippers Accountants Talenten Cup op het programma.

Het toernooi is door NAC georganiseerd voor jeugdteams onder de 10 jaar. Voor de club uit Breda een mooi moment om de jongste jeugd aan het werk te zien. "Scouts staan iedere zaterdag wel langs de lijnen, maar dan mis je nog genoeg", zegt Ad Laming, de coördinator van de samenwerking tussen NAC en de amateurclubs. "Dit is voor deze honderd kinderen echt een belangrijk toernooi. Ze kunnen gezien worden." 

Onder meer SC Gastel doet mee aan het toernooi. Trainer Denny Luijten merkt dat er spanning is bij de spelers van zijn team. "Ze mogen naar NAC, dat doet wat met ze", reageert Luijten in gesprek met BN DeStem. "Onze speler Jorn gaat volgend jaar naar NAC en Ibrahim gaat er stage lopen. Je merkt echt dat het leeft, waren nerveus voor deze dag." Uiteindelijk won het team van Gilze.

Nieuw op mijn website: Dromen van een carrière als profvoetballer bij NAC https://t.co/gZGl6SWPkv #uitgeverijstofje #stevenvanbeek

— Steven van Beek (@steven_vbeek) February 21, 2019

Lees meer:
0 reacties