Nieuwe trainer NAC onder 19: ''Na mijn werk bij PSV en Ajax een bewuste keuze''

Nieuwe trainer NAC onder 19: ''Na mijn werk bij PSV en Ajax een bewuste keuze''

Willem Weijs verruilde afgelopen zomer Ajax in voor NAC. Bij de club uit Breda traint hij de Onder 19-selectie. In gesprek met NACourant vertelt hij over zijn keuze om naar Breda te komen.

"In mijn leven draait alles om leren. Spelers moeten zich onder mij ontwikkelen, maar dat geldt ook voor mezelf", begint Weijs. "Na mijn werk bij PSV en Ajax was het een bewuste keuze om uit mijn comfort zone te stappen en bij een club met een andere status aan de slag te gaan. Als je weet waar ik naartoe wil, is deze stap heel logisch."

Weijs ziet dat het bij NAC anders is dan bij Ajax. "Het niveau van de spelers is hier in potentie anders dan bij Ajax. We hebben bij NAC goede faciliteiten, maar niet die van De Toekomst. Dat kan ook betekenen dat de spelers die de hele jeugdopleiding al hebben doorlopen, intrinsiek gemotiveerd zijn", aldus de trainer. "Ze storen zich er niet aan dat ze op het complex van Boeimeer voetballen en zelf verantwoordelijk zijn voor hun vervoer. Dat kan heel goed zijn voor de ontwikkeling. Zelf ben ik opgegroeid in een gezin met weinig luxe, dat betekende hard werken om iets te bereiken. Die mentaliteit neem ik de rest van mijn leven mee", aldus de 30-jarige trainer.

Weijs heeft goed nagedacht over zijn keuze voor NAC. "Mijn visie op voetbal komt overeen met die van de club", geeft hij aan. "Veel van onze tegenstanders trekken op deze leeftijd al een muur op voor het eigen doel, wij willen voetballen en gaan uit van een verzorgde opbouw. Onafhankelijk van de opponent wil ik dat we onze eigen handtekening onder elke wedstrijd zetten", besluit de ambitieuze trainer.

Lees ook:
Reacties ›