Stadionlift levert 'frustratie' op bij NAC Breda: ''Hij is telkens kapot''

De lift is stuk in Rat Verlegh Stadion. Mensen in een rolstoel moeten de wedstrijd volgen vanaf het veld. Mike Duijn is een van die mensen.

''Je gaat naar NAC voor de gezelligheid, de wedstrijd kijken met elkaar. Op deze manier gaat er wel een groot stuk van de lol af'', aldus Duijn. ''Dat platform is er niet voor niks, maar dan moet je er wel kunnen komen", zegt Bredanaar André van den Broek. ''Samen gaan we al jaren naar NAC. De lift naar het rolstoelplatform vormt al jarenlang een frustratie. Hij is telkens kapot", zegt Van den Broek tegenover BN De Stem.

''We zitten met de handen in het haar", zegt Leon Aerssens. Hij is hoofd veiligheid, facilitair en inkoop van NAC. Volgens Aerssens levert de lift alleen problemen op. ,,Hij loopt iedere keer aan", zegt Aerssens. ,,We hebben er al tien keer een monteur bij gehad. Maar waar het aan ligt? Ze weten het niet'', aldus Aerssens af.

''Een maand geleden hebben we besloten dat we het risico niet willen nemen dat iemand vast komt te zitten in de lift'', vindt Aerssens.

Duijn wil dat er snel iets veranderd. Hij heeft zelf een goed idee. ''Houd een actie onder de NAC-supporters, het stadion zit vol. Iedereen een euro, dan zijn we al een heel end'', aldus Duijn

Lees meer:
0 reacties