'Willem ll supporters mogen door vuurwerk tijdens derby vier maanden niet naar het stadion'

( 1 reacties)
'Willem ll supporters mogen door vuurwerk tijdens derby vier maanden niet naar het stadion'

Supporters van Willem ll kwamen na de derby tegen NAC Breda in een kwaad daglicht te staan doordat er met vuurwerk werd gegooid richting de spelers van de Parel van het Zuiden. De KNVB wil de club nu een sanctie opleggen. 

Door de sanctie van de KNVB kunnen bijna 2500 fans van Willem II mogelijk gedurende vier maanden geen thuiswedstrijd van hun favoriete club bezoeken, zo meldt het Brabants Dagblad. De KNVB wil namelijk dat de Tilburgers de vakken A, B en C leeg laten bij een thuisduel. Als de aanklager bij zijn standpunt blijft, zal de laatste wedstrijd van dit seizoen zonder publiek gespeeld moeten worden in de eerdergenoemde vakken.

Willem ll speelt de laatste wedstrijd van het seizoen op 6 mei tegen Vitesse en in die wedstrijd wordt de straf waarschijnlijk uitgevoerd. Dit betekent dat de supporters bij de een-na-laatste speelronde hun helden voor het laatst kunnen aanmoedigen. Die wedstrijd is op 18 april tegen Feyenoord. Doordat het nieuwe seizoen op 10 augustus begint, hebben de fans vier maanden waarin ze niet naar het stadion kunnen. De club gaf de supporters die zich misdragen hadden zelf ook al straf. Twaalf fans kregen een stadionverbod. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 30 Mar 2018 om 19:52
    4 maanden maar dat had 10 jaar moeten zijn de achterlijke gladiolen.