NAC-supporter Blijlevens houdt vertrouwen: ''Ach, ze gaan de punten heus wel eens pakken''

Jeroen Blijlevens was in zijn tijd een groot wielrenner. De oud-profwielrenner beschikt daarnaast over een passie voor voetbal. Dat vertelt Blijlevens tegenover Omroep Brabant.

"Ik ben absoluut een voetballiefhebber. Ik volg alles en zeker mijn club NAC", steekt Blijlevens van wal. De ploegleider van Marianne Vos verheugt zich op de derby tegen Willem II van aankomend weekend. "Is het Willem II of Stillem II?", plaagt Blijlevens. "Bij ons in Breda is het Stillem II, hoor. Ik heb vroeger gewoon een goede keuze gemaakt om voor NAC te worden."

Al vanaf jonge leeftijd was Blijlevens begaan met NAC. "Ik ben redelijk fanatiek ja, dat durf ik wel te zeggen. Maar ik ben nu hopelijk wat ouder en wijzer. Ik analyseer veel, het is goed of niet goed. Toen ik vijftien, zestien was, stond ik op de B-Side in het oude stadion aan de Beatrixstraat. Ik was geen hooligan, maar hoe fanatieker en drukker, hoe beter."

Blijlevens weet NAC het zondagmiddag enorm lastig gaat krijgen. Opponent Willem II beschikt over een gevaarlijke voorhoede. "Die zijn absoluut favoriet, want ze spelen beter en hebben meer punten gepakt", aldus Blijlevens. "Maar vooral als je ziet hoeveel wedstrijden Fran Sol beslissend is geweest. Ook als ze slecht spelen. Ach, NAC gaat de punten heus wel een keer pakken. Tegen Ajax, Feyenoord of Willem II, het maakt mij niet uit."

Lees meer:
0 reacties