De Graafschap-fans krijgen nieuwe vlag: ''Vind het echt erg voor hen''

De vlag draagt de naam van de overleden supporter Gerben Eskes en is na het onderlinge duel per ongeluk met aanhangers van NAC van Doetinchem richting Brabant gegaan. Even dook hij nog op in Zundert, maar uiteindelijk verdween-ie definitief. Nu komt er een nieuwe, met dank aan Karel Dictus.

"Had ik de achtergrond van die vlag maar geweten", vertelt Dictus, eigenaar van een bedrijf dat taxibusjes verhuurt. Hij zag de vlag op straat liggen. ",Als ik dit had geweten, had ik hem natuurlijk veilig opgeborgen. Maar goed, in deze tijd voor carnaval waait er wel meer over de weg. Een groepje NAC-supporters hier uit de buurt huurde bij mij een busje om naar de Achterhoek te rijden", weet Dictus nog. "Toen ze daarna in het busje stapten, zagen ze dat er een vlag aan vastgebonden was. Die haalden ze binnen en reden naar huis", vervolgt hij in gesprek met BN De Stem.

Geert-Jan Kettelarij, die de vlag altijd onder zijn hoede heeft, had hem dit keer aan een ander gegeven. En die had hem verloren in een fietsenstalling. Een beschonken Graafschap-fan knoop de vlag aan het Brabantse busje. Uiteindelijk belandde de vlag in Zundert. "Het waaide hard. Ik zag hem liggen aan de kant van de weg", weet Dictus nog. "Om eerlijk te zijn dacht ik dat het een soort Heinekenvlag was. Ik heb hem in een tuin gelegd, zodat anderen hem konden meenemen als ze hem herkenden. Maar hij waaide opnieuw weg."

In Doetinchem had men vernomen dat de vlag in Zundert was, maar het was al te laat. Dus komt er een nieuwe. "De vlag was weg. Waarheen? We wisten het niet. Ik heb mijn afvalbakken nog omgekeerd, ben de papierbakken ingedoken, maar hij was er niet meer. Ik vind het echt erg voor die jongens. Dus Krijgen ze een nieuwe. Ik ben nu aan het uitzoeken bij wie de vlag is gemaakt en bestel dan een andere", aldus Dictus.

Lees meer:
0 reacties