'Voor mij persoonlijk is de degradatie van NAC een extra stimulans''

Ondanks de degradatie van NAC Breda, houdt John de Leeuw veel vertrouwen in de toekomst van de club. De kartrekker van het NAC Museum is niet van plan de moed op te geven. 

"Dit is heel triest natuurlijk, maar het is niet anders", begint De Leeuw in gesprek met BN DeStem. "En ook niet geheel onverwacht. Voor mij persoonlijk is het een extra stimulans. Vasthouden aan de mooie momenten." De Leeuw haalt het seizoen 2003-2004 aan. NAC wist zich destijds met Henk ten Cate aan het roer te verzekeren van Europees voetbal.

"We moeten verder, terugknokken. Hopen dat het in één jaar lukt, een goeie basis wegzetten", aldus De Leeuw, die vreest voor een scenario als in de eind jaren '80 tot begin jaren '90. NAC speelde destijds zeven achtereenvolgende seizoenen in de eerstedivisie. "Daar zit je toch wel wat aan te denken. Hoe lang gaat het duren? Hoe moeilijk wordt het?"

"Je ziet Roda JC de nacompetitie nu ook niet halen", beseft De Leeuw. "Een groot deel van de selectie van NAC heeft geen binding met de club, die ligt er niet wakker van. Het voetbal is wat dat betreft veranderd, betalingen, grote bedragen. Er lopen minder voetballers rond met een clubhart. Maar ik heb het vertrouwen dat het publiek blijft, 14.000, 15.000 supporters."

Lees meer:
0 reacties