'Het is paniek om niets, elke verandering is even wennen''

Een biertje koste de afgelopen drie jaar €2,50 in het Rat Verlegh Stadion, waarmee het vorig jaar al één van de hoogste prijzen in de eredivisie was. Vorig jaar veranderde de fusten van Bavaria naar Amstel, met de gevolgen voor de fans.

Een biertje van 0,25 cl kost komende seizoen €0,20 meer, weet BN DeStem. "Alleszins redelijk", meent Ebert Dollevoet van NHG Horeca Groep, die de drank in het stadion verzorgt. Zijn leveranciers verhogen de prijzen immers ook. "Die moet ik een keer doorrekenen naar de consument." Een halve liter bier blijft wel €5,00. 

Geert van Poppel, voorzitter van de Clubraad van NAC, noemt de prijsstijging 'buitenproportioneel'. "NHG moet wel met een goed verhaal komen om dit aan de supporters te verkopen", zegt hij. "We kijken of we dan nog iets aan de prijsstelling kunnen doen." In protest wil de Stichting Breda Loco's morgen in de rust de verkooppunten blokkeren, al wachten ze wel eerst de uitleg van Dollevoet af tijdens de Clubraadvergadering. 

"Het is paniek om niets", aldus Dollevoet. "Elke verandering is even wennen. Ik denk dat mensen het wel begrijpen, maar het is belangrijk om uit te leggen waar die stijging vandaan komt. Ik ga met goed vertrouwen het gesprek aan." 

Lees meer:
0 reacties