'Meer rek zat er niet in, dit was het hoogst haalbare''

De prijs voor bier in het Rat Verlegh Stadion gaat definitief omhoog. Een kleine beker van 25 cl wordt met €0,20 verhoogd naar €2,70. 

Dit is gisteravond door de Clubraad van NAC Breda en NHG Horeca Groep overeengekomen. "Daarnaast heeft NHG de garantie gegeven dat de komende twee jaar geen prijsverhoging wordt doorgevoerd”, zei Karel Mul, lid van de Clubraad, in BN DeStem.

"NHG heeft de afgelopen twee jaar nagelaten de gestegen kosten door te berekenen in de consumptieprijs”, aldus Mul. "Om die reden is er begrip voor het feit dat de exploitant nu wel iets aan de prijzen wil doen. Maar het is niet zo handig dat daar van tevoren niet over gesproken is. We hebben afgesproken om aan het einde van deze periode samen in gesprek te gaan om verrassingen als deze te voorkomen."

Ook frisdrank wordt €0,20 duurder en zal nu €2,70 kosten. "Water, koffie, thee en chocomelk worden niet verhoogd. En de prijs van een halve liter bier gaat van 5 euro naar 5,20 euro en niet naar 5,40 euro, zoals NHG eerst van plan was. Meer rek zat er niet in. Dit was het hoogst haalbare”, zegt Mul. "En op aandringen van de Stichting Breda Loco's geeft NHG een extra financiële bijdrage aan NAC naast de huidige sponsoractiviteiten."

De beoogde protestacties van Stichting Breda Loco's voor vanavond zijn volgens Mul nu van de baan.

Lees meer:
0 reacties