Harde kern NAC Breda is het beu: ''Dat zorgt voor gevaarlijke situaties''

0
Harde kern NAC Breda is het beu: ''Dat zorgt voor gevaarlijke situaties''

Nadat afgelopen vrijdag de NAC-supporters werden bekogeld en bespuugd door aanhangers van NEC, is de harde kern van de supporters van NAC Breda het beu. Als protest zijn spandoeken opgehangen bij het Rat Verlegh Stadion.

"We hebben vrijdag weer hetzelfde gezien als bij die toestanden na Willem II", zegt een woordvoerder namens de harde kern van Vak G tegenover Omroep Brabant. "Iedereen, ook kinderen en ouderen, werd na afloop getrakteerd op bierdouches, spuug en vuurwerk. Het is echt absurd."

"Dit kan gebeuren omdat het beleid van NAC is om uit-supporters en mensen die Vak G verlaten op hetzelfde moment het stadion uit te laten", vervolgt hij. "Daar gaat het mis en dat zorgt voor gevaarlijke situaties."

"Als de NAC-supporters op Vak G naar huis gaan, komen ze meteen op openbaar terrein waar de politie aanwezig is", legt de woordvoerder uit. "Maar de fans van de tegenpartij blijven op het terrein van NAC waar ze de bussen instappen om naar huis te gaan. Daar is dus geen politie aanwezig. De club is er verantwoordelijk en dus spreken we NAC hier ook op aan."

Leon Aerssens, verantwoordelijk voor de veiligheid bij NAC, is de gebeten hond. 'Leon out' en 'Met Leon aan het roer, liggen rellen op de loer' is de boodschap aan het bestuur. "De maat is vol. Hij heeft na NAC-Willem II ook aan ons excuus moeten aanbieden. Hij houdt zich niet aan de afspraken en daardoor ontstaan er gevaarlijke situaties", wordt er besloten.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!