''Wij nodigen iedere supporter uit op bedevaart te gaan''

0
''Wij nodigen iedere supporter uit op bedevaart te gaan''

Er zijn gele tranen toegevoegd aan het borstbeeld van clubicoon Antoon 'Rat' Verlegh dat in de entreehal van het stadion van NAC Breda staat.

De tranen zijn als ludieke actie door enkele teleurgestelde supporters toegevoegd als statement naar de grootaandeelhouders Wim van Aalst, Rob van Weelde en Paul Burema. Uit naam van Fanzine de Rat is de actie uitgevoerd als reactie op het ontslag van Ruud Brood en heeft vooral te maken met het lange termijn-beleid in Breda.

"Het laat zich uiteraard eenvoudig raden. Kort gezegd, twaalf trainers, dertien ongelukken. In Italië komen huilende Mariabeelden altijd tevoorschijn bij terugkerend leed. Het volk treurt dan", legt Leon Deckers uit. "Wij zien de vierkante meter van ‘Rat’ ook als troostoord en nodigen iedere supporter uit op bedevaart te gaan. En daarbij ook de eigenaren."

Het bestuurslid van de Breda Loco's is duidelijk in wat er nu moet gebeuren. "Een trainer aanstellen en hem drie jaar laten zitten. No matter what", zegt hij in BN DeStem . "Daar komt uiteraard wel wat voetbalverstand bij kijken, voordat je deze aanstelt."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!