Politie slaat met wapenstok enorm gat in hoofd NAC-supporter

Eén van de meegereisde NAC-supporters is vrijdagavond niet probleemloos uit Rotterdam vertrokken. Tijdens een confrontatie met de politie na afloop van het duel tegen Excelsior heeft één supporters een hoofdwond opgelopen, zo meldt de politie op Twitter.

De politie laat weten dat de man werd aangehouden nadat er een slagboom werd vernield. Toen de politie hem wilden arresteren, probeerden omstanders dit te verhinderen. Nadat zij niet vertrokken, besloot de politie lange wapenstokken te gebruiken om ruimte te creëren voor de aanhouding. Hierbij zou één van de supporters op zijn hoofd zijn geslagen, zo valt te lezen op de website van BN DeStem.

Niet iedereen is het echter met het verhaal van de politie eens. Fanzine De Rat laat weten dat de supporter een scheur van vijf centimeter in zijn hoofd heeft. Ook is er een discussie ontstaan over het verloop van de avond en het precieze moment dat de agent de man sloeg.

Volgens de politie is de gewonde supporter meten aan zijn verwondingen geholpen door ambulancepersoneel. Ook laten zij weten dat mensen die zich 'onjuist bejegend gevoeld hebben', een klacht mogen indienen via de officiële website van de politie.

(1) I.v.m. een vernieling van een slagboom werd er een aanhouding verricht. Omstanders probeerden deze aanhouding te verhinderen. Hierop hebben de agenten de omstanders meerdere malen gesommeerd weg te gaan.

— Politie Rotterdam eo (@Politie_Rdam) February 1, 2020

(2) Toen dit niet gebeurde is er gebruik gemaakt van de lange wapenstok om ruimte te creëren voor de aanhouding.
Dat hierbij iemand op het hoofd geraakt is en deze persoon er een hoofdwond aan over heeft gehouden, is erg spijtig en natuurlijk nooit de bedoeling.

— Politie Rotterdam eo (@Politie_Rdam) February 1, 2020

Dankzij @FanzineDeRat worden we op de hoogte gebracht van een “incident” met @Politie_Rdam. Getuige geweest? Graag je verhaal insturen naar stefan@indehekken.net pic.twitter.com/gTVnHlfyE4

— In de Hekken (@indehekken) February 1, 2020

Lees meer:
0 reacties