Hyballa: ''In deze wereld draait het ordinair om geld, geld, geld'' Bredase horeca hekelt FOX Sports: ''We voelden de bui al hangen'' Uitverkoop in Fanshop NAC Breda: mogelijkheid tot donatie KNVB komt met update: seizoen mogelijk toch uitgespeeld Zaakwaarnemer Olij stopt onderhandelingen: ''Weinig waardering''

''Oud-speler NAC verstopte enorme vuurwerkrol in zijn voetbaltas''

0
''Oud-speler NAC verstopte enorme vuurwerkrol in zijn voetbaltas''

Sjoerd Mossou hekelt de betutteling en regeltjes voor supporters in het betaalde voetbal. De columnist volgt zelf NAC Breda al tientallen jaren en had onlangs een reünie voor oud-supporters.

"Het mooiste verhaal van de avond hoorde ik van een oud-speler, een jongen van de club, jarenlang contractspeler", schrijft Mossou in het Algemeen Dagblad. "Over hoe hij midden jaren 90 een enorme Chinese vuurwerkrol in zijn voetbaltas verstopte en stiekem het stadion aan de Beatrixstraat in smokkelde."

"Het was een vanzelfsprekende vriendendienst geweest", vervolgt de columnist. "Niks bijzonders. Soms regelde hij kaartjes. Dan weer een shirtje. En deze keer hielp hij een handje met een enorme illegale vuurwerkrol in zijn sporttas. Goed voor de sfeer."

Mossou denkt dat zoiets anno 2020 niet meer mogelijk is. "Stel je voor: de rechtsback van Vitesse of FC Utrecht die een lading Bengaalse fakkels in zijn sporttasje mee naar binnen smokkelt. En die de tas daarna stiekem achterlaat, ergens onder aan de staantribune. Beveiligingscamera's zouden hem onherroepelijk ontmaskeren. De wereld zou te klein zijn."

"Tijden veranderen, modern voetbal heeft ook zo zijn charmes. Maar na zo'n avondje vol oude koeien begrijp je weer iets beter waarom ons voetbal soms beschermd moet worden", besluit Mossou.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!