KNVB komt met update: seizoen mogelijk toch uitgespeeld Zaakwaarnemer Olij stopt onderhandelingen: ''Weinig waardering'' FIFA wil huidig seizoen langer laten duren: ''Zeer aannemelijk'' ''Ajax kan in zijn eentje de Eerste Divisie wel overeind houden'' Nederlandse voetbalwedstrijden en trainingen vóór 1 juni niet hervat

NAC-supporters reageren: ''ME mepte op alles wat bewoog''

0
NAC-supporters reageren: ''ME mepte op alles wat bewoog''

Na de wedstrijd tussen Excelsior en NAC Breda heeft een supporter van de bezoekers afgelopen vrijdag een flinke hoofdwond opgelopen. De fan is geslagen door de Rotterdamse politie. Volgens supportersgroep Fr0nt76, dat met een statement is gekomen, een bewuste actie van de ME.

"De Politie eenheid Rotterdam had al snel hun statement/uitleg klaar op zowel Twitter als het nieuws, een statement wat NIET klopt. Wij vonden het daarom belangrijk om hierop te reageren", schrijven zij op Facebook. Volgens de NAC-supporters gebruikte de ME onevenredig veel geweld en sloeg de politie al zonder dat er iets was gebeurd.

BEKIJK OOK: Politie slaat met wapenstok enorm gat in hoofd NAC-supporter

De ME kon daarna de boze reacties van de supporters niet waarderen. "Dat uitten ze door als beesten de doodlopende parkeergarage in te stormen en te meppen op alles wat ze zagen bewegen. Inclusief supporters die er niks mee te maken hadden." Zeker twee supporters raakten gewond. Naast de hoofdwond had een andere fan een verbrijzelde arm.

"Op een aangehouden jongen hoef je niet meer te slaan toch?", vraagt Fr0nt76 zich af. De supporters noemen de manier waarop de ME optrad 'schandalig'. "Supporters die al op de grond lagen gaven ze nog tikken na. De politie Rotterdam heeft verre van de-escalerend gewerkt en machtsmisbruik vertoond." 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!