Dollevoet perplex: ''De vrachtwagens met bier bleven af- en aanrijden''

Dollevoet perplex: ''De vrachtwagens met bier bleven af- en aanrijden''

Voor veel NAC-supporters was het promotiefeest iets om nooit weer te vergeten. Directeur Ebert Dollevoet van de NHG Horeca Group wist niet wat hij moest verwachten, maar het werd een dag zoals hij nog nooit eerder had meegemaakt.

"Natuurlijk was het een risico. Vooral omdat we natuurlijk niet wisten hoe de wedstrijd in Nijmegen zou verlopen. Had NAC verloren, was het maar een feestje van een paar uur geweest", aldus Dollevoet tegenover NACourant. "We wachtten ook met de organisatie tot na de thuiswedstrijd. Toen bleek dat we een reële kans hadden om te promoveren, lieten we niets meer aan het toeval over. In veertig uur tijd hebben we het evenement neergezet: vergunningsaanvraag, personeel, artiesten, flyers en drank", kijkt hij trots terug.

Zelfs met een goede kans op promotie waren er twijfels bij Dollevoet. "We wisten ook niet hoeveel belangstelling er zou zijn. P5 is een ontzettend groot, open terrein. Met hekken kun je het wat compacter maken. Maar als er 3.000 man komt, is het gewoon leeg", beseft hij. "Het was prettig toen we grote mensenstromen zagen komen. Na het eerste doelpunt werd het nog veel gekker. Er gingen filmpjes rond, waardoor mensen vanuit de stad toch nog naar NAC kwamen. De vrachtwagens met bier bleven af- en aanrijden om hen van drank te voorzien."

Dollevoet hecht veel waarde aan de mening van de supporters. "Bij veel clubs worden supporters onder de maat bediend. Bij NAC tappen we nu zelfs bier in het uitvak en mogen de supporters ook buiten een pilsje drinken. In het stadion hebben we de verkooppunten vergroot en schenken we ook halve liters. Ik denk dat we nagenoeg het maximale doen om de mensen in anderhalf uur te bedienen. Het enige wat ik terug vraag, is goed gedrag. We weten wat we aan elkaar hebben. De supporters zijn goed voor mij en ik wil dat ook voor hen zijn. Als dank doneer ik soms een sponsorbedrag voor een feestje op Vak G of in het supportershome", aldus de gulle directeur.

Vaak heeft de uitslag van de wedstrijd invloed op hoe gezellig het in de business-ruimten wordt. Echter blijven de zakenlieden zelfs bij een negatief resultaat opvallend lang hangen. "Dat is bij NAC altijd zo geweest. Toch veranderen de tijden, mensen raken verwend. Tegenwoordig moet je er meer voor doen om ze binnen te houden", denkt hij. "Ik ben ervan overtuigd dat iemand die een relatie meeneemt, misschien een uur over zaken praat. Daarna moet het gewoon gezellig zijn. Mensen gaat hier soms ’s nachts om twee uur weg na een fantastische avond. Terwijl andere stadions binnen een uur leeg zijn", prijst Dollevoet zich gelukkig, die zich afvraagt of het ooit weer zo bijzonder wordt als op 28 mei.

Lees ook:
Reacties ›