Hendriks droomde: ''Ik zag al de ontlading en het volksfeest bij de promotie''

Hendriks droomde: ''Ik zag al de ontlading en het volksfeest bij de promotie''

Hélène Hendriks droomde drie jaar geleden al van de degradatie van NAC Breda uit de Eredivisie, zo vertelt ze in de NACourant. Niet omdat NAC op bestuurlijk vlak zo orde op zaken kon stellen, maar om eens bovenaan mee te doen in plaats van onderin te ploeteren.

"Wellicht iets te rooskleurig, maar in gedachte zag ik al de ontlading en het volksfeest bij de promotie. Liters bier, feestende en zingende mensen, NAC-spelers die als gladiatoren over de grote markt renden", fantaseert de FOX Sports-presentatrice.

De eerste overwinning van het seizoen werd behaald tegen Groningen. NAC Breda won de wedstrijd met een aantal Manchester City-huurlingen. Volgens critici gaat de identiteit van de Bredase club zo naar de knoppen. "Welnee, zolang het bier rijkelijk vloeit in het grootste café van Nederlands en spelers een NOAD-mentaliteit laten zien of García dat nu is of Bodi Brusselaars dan maakt mij dat werkelijk niet uit, als het maar gebeurt. Is dat armoede? Nee, het is realisme en mijn liefde voor het voetbal."

Lees ook:
Reacties ›