KNVB meldt: ''Vloet is geen lid meer van de KNVB, hij is naar het buitenland gegaan''

Gisteren dook Rai Vloet eindelijk op bij Frosinone. Hoewel NAC al op 23 juli meldde dat hij verkocht was aan FC Chiasso, is hij nog steeds nergens officieel gepresenteerd. B-Side Rats deed onderzoek naar de transfer.

"Het is duidelijk dat Chiasso slechts een tussenstation tussen NAC en Frosinone is geweest. Hij zal daar normaal gesproken snel gepresenteerd worden. Eerder kocht Lucarno, ook een kleine club, de transferrechten van Gonzalo Higuain", aldus Marco Maffioletti, journalist voor de Zwitserse krant La Regione.

Vloet zal dus nooit spelen voor de Zwitserse club. "Chiasso is een hartstikke kleine club. De wedstrijden worden in een stadion voor drie- vierhonderd man gespeeld en de club heeft helemaal geen geld", vervolgt Maffioletti. "Het is gewoonweg onmogelijk dat Vloet hier ooit zou gaan spelen. Hij is jong, komt uit de Eredivisie, heeft jeugdinterlands gespeeld. De enige reden dat Chiasso betrokken is in deze deal, is om hem naar Frosinone te brengen."

"Als je Chiasso om een reactie vraagt, wil niemand iets kwijt over Vloet. De club zegt maar één ding: Wij hebben nooit gemeld dat Vloet naar Chiasso komt, dus hoeven we niets over hem te zeggen. Er is ook niets ondernomen om hem speelgerechtigd te krijgen. Hij bestaat hier niet."

Woordvoerder van de KNVB Lisanne Schellens: "Rai Vloet is geen lid meer van de KNVB. Hij is naar het buitenland gegaan." Ook voor NAC is er sinds 23 juli niets veranderd, zo laat de club weten. "Voor ons is er geen onduidelijkheid. We hebben geen enkele reden om aan te nemen dat ze de gemaakte afspraken niet kunnen nakomen.” Journalist Maffioletti vat het treffend samen: "Je weet dat dit soort dingen gebeuren. Het is een grijs gebied. Het kan eigenlijk niet, maar het mag waarschijnlijk wel."

Lees meer:
0 reacties