NAC wil 'diamantjes' vastleggen': ''Voorkomen dat ze worden weggekaapt''

NAC Breda hoopt op korte termijn twee 'diamantjes' vast te leggen. Volgens BN De Stem gaat het om Sabir Agougil (17) en Jan Paul van Hecke (18). Haast is geboden, om ze zodoende uit handen te houden van de grote clubs.

"In de winterstop hebben de twee spelers van NAC onder 19 te horen gekregen dat zij een aanbieding krijgen. Naar verluidt zou het gaan om een driejarige overeenkomst", schrijft clubwatcher Yadran Blanco. "Het vastleggen van talenten op jonge leeftijd moet een van de speerpunten worden bij de Bredase club om te voorkomen dat ze worden weggekaapt door kapitaalkrachtigere clubs."

En er werd wat weggekaapt de voorbije jaren. "Sinds 2016 is NAC bijna een heel elftal aan spelers kwijtgeraakt aan Feyenoord, PSV en Vitesse. Vorig jaar nog maakte Tein Troost na vijf jaar NAC de overstap naar Feyenoord, dat 70.000 euro betaalde aan opleidingsvergoeding", vervolgt hij.

Het meest recente voorbeeld? "Dat is het geval met de pas 13-jarige verdediger Oualid Agougil. In het nieuwe seizoen komt hij uit voor Ajax onder 15, NAC krijgt als genoegdoening een bedrag van 42.000 euro. Dat staat in geen verhouding tot wat dergelijke spelers in de toekomst mogelijk waard zijn", aldus Blanco.

Lees meer:
0 reacties