Vertrokken Dessers: ''Mensen zien mij als die spits uit de Jupiler League''

Cyriel Dessers was bij NAC Breda een belangrijke pion bij het behalen van promotie, maar voor zijn komst naar FC Utrecht waren er wat twijfels over de spits. Zou het niveau van FC Utrecht ook aankunnen? Als antwoord laat Dessers zijn voeten spreken.

"Mensen zien mij als die spits uit de Jupiler League, maar ik ben natuurlijk gewend op het hoogste niveau te voetballen. Met Lokeren heb ik Eerste Klasse en Europa League gespeeld. Daardoor weet ik dat ik het niveau aankan. Al was ik best verbaasd dat de nummer vier van Nederland in een spits uit de Jupiler League een volwaardige aankoop zag", vertelt de voormalig NAC-aanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Natuurlijk vroeg ik me af hoe lang het zou duren tot wanneer ik aanhaakte. Die aanpassing is snel en goed verlopen. Ik heb me niet speciaal voorbereid op de overstap. Het zal in me zitten dat ik dingen snel oppik. Maar hé, wat wil je? Bij FC Utrecht is het ook veel makkelijker aanpassen dan pak 'm beet Roda JC waar je degradatievoetbal speelt. Hier heb je spelers als Zakaria Labyad en Yassin Ayoub in de ploeg", beseft de Belg.

Lees meer:
0 reacties