Nijkamp: "Nick Olij was de Eerste Divisie absoluut ontgroeid"

Nick Olij ontvangt bloemen bij NAC Breda
Nick Olij ontvangt bloemen bij NAC Breda Foto: © Pro Shots

Sparta Rotterdam was deze zomer al uiterst actief op de transfermarkt. Technisch directeur Gerard Nijkamp haalde voor de eerste training al negen spelers naar Het Kasteel. Daar kwamen later nog onder anderen Younes Namli en Jonathan De Guzman bij, waarmee het totaal op twaalf kwam.

Vorig seizoen leek er financieel juist niets mogelijk bij Sparta. "Het geld was er wel, al is het wel zo dat er nu iets meer financiële ruimte is door de verkoop van Emanuel Emegha, Maduka Okoye en Abdou Harroui, waarvan de transfersommen gespreid binnenkomen en niet volledig kunnen worden besteed", zegt Nijkamp in De Telegraaf. "De jongens die we nu hebben binnengehaald, wilden ook daadwerkelijk graag naar Sparta komen."

Nijkamp wilde nu ook snel wachten en niet langer wachten op nog mooiere 'buitenkansjes'. "We konden niet wachten tot eind augustus en dan overal naast grijpen. We zijn enorm blij dat we ook Younes Namli konden vastleggen en dat we er met Jonathan de Guzman nog een ervaren speler bij hebben, die nog vol ambitie zit en jonge jongens kan helpen de volgende stap te zetten."

Sparta lijkt daardoor voormalig NAC-speler Joeri de Kamps niet nogmaals te huren van Slovan Bratislava. "Ik sluit geen enkele deur, ook niet voor Joeri, maar het is wel zo dat we nu ook De Guzman hebben gehaald voor zijn positie. Al heeft hij niet hetzelfde profiel als De Kamps", aldus Nijkamp, die blij is met de nieuwe aanwinsten.

"Nick Olij was de Eerste Divisie absoluut ontgroeid. Tobias Lauritsen is 24 jaar en heeft in Noorwegen bewezen goals te kunnen maken. Kitolano is jong, maar heeft al honderd duels op het hoogste niveau gespeeld en is Noors international. Dat is is bijvoorbeeld een atleet, op een goede manier agressief in zijn spel, maar kan ook goed voetballen. Zij zijn overigens net pas bij ons aangesloten. Anderen hebben een goede achtergrond of echt de potentie. Hiermee willen we waarde creëren", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties