Noppert: "Hij heeft er eerder voor gezorgd dat ik mocht blijven"

Andries Noppert
Andries Noppert Foto: © Pro Shots

Voormalig SC Heerenveen-keeper Andries Noppert is weer eerste keeper in de Eredivisie. Na een Italiaans avontuur bij Foggia, heeft de keeper uit Joure een basisplaats bij Go Ahead Eagles.

"Ik heb genoeg meegemaakt", vertelt Noppert in de Leeuwarder Courant. "Omdat ik ook de andere kant van de medaille heb gezien, weet ik de huidige situatie extra te waarderen. Als ik terugkijk op de periode bij NAC, denk ik dat ik wellicht vaste waarde had kunnen worden als ik wat langer het vertrouwen had gekregen. Ik werd, zonder ervaring, voor de leeuwen gegooid, terwijl het hele elftal nog zoekende was.

Maar ik wil daar niet over zeuren, want ik vind dat je eerst en vooral naar jezelf moet kijken. Ik keepte in die fase niet overtuigend. Bij NAC ben ik in mentaal opzicht onder de grond gestopt. Dat heeft me gehard. Maar ik zeg er meteen bij dat ik bij die club ook mooie momenten heb gehad. Ik heb ook geleerd dat ik dingen anders had moeten aanpakken, meer voor mezelf op had moeten komen."

Bij NAC Breda vond Noppert steun bij Jelle ten Rouwelaar, toendertijd keeperstrainer in Breda. "Jelle was belangrijk voor me, al had hij op zeker moment iets meer zijn nek voor me mogen uitsteken. Maar hij heeft vertrouwen in me getoond en had er eerder voor gezorgd dat ik mocht blijven."

Lees meer:
0 reacties