Noppert over periode bij NAC Breda: "Het ging daarna niet beter"

Andries Noppert in De Kuip
Andries Noppert in De Kuip Foto: © Pro Shots

Andries Noppert heeft het uitstekend naar zijn zin bij SC Heerenveen. De lange doelman werkt bij de club uit Friesland (weer) samen met trainer Kees van Wonderen, die veel vertrouwen heeft in de man uit Joure.

"Eigenlijk is mijn carrière pas vorig seizoen écht gestart", blikt hij terug op de website van het Algemeen Dagblad. "Kees van Wonderen was bij Go Ahead de eerste trainer die zei: ik geef je een kans én ik laat je staan ongeacht hoe je in het begin keept. Dat was fijn, een keeper moet in een ritme kunnen komen. Vooropgesteld: ik vind dat je altijd eerst naar jezelf moet kijken, hoor", benadrukt Noppert.

"Ik heb bijvoorbeeld vier jaar bij NAC gezeten, daar had ik zelf dingen beter kunnen doen. ‘Andries mist soms de focus’, die kritiek klinkt al vanaf de jeugd en eerlijk is eerlijk: daar zit wat in", geeft hij toe. "Soms dacht ik er iets te makkelijk over, wilde ik het te mooi doen. Maar ‘vertrouwen’, dat is het andere deel van het verhaal geweest. Ieder mens groeit als-ie dat krijgt", constateert Noppert.

Bij NAC Breda kreeg hij in 2017 een kans op het hoogste niveau. "We verloren 4-1 bij Vitesse, daarna 1-4 tegen PSV en de derde wedstrijd werd thuis 2-2 tegen Sparta. Dus: als verdediging tien keer het vishengeltje uit mogen gooien en één iemand werd daar op aangekeken, ik dus", vervolgt hij. "Achteraf klinkt dan dat je te vroeg bent geslachtofferd. Want het ging daarna niet beter. Maar dat is hoe het werkt in het voetbal. Als je echt een vent bent als trainer, ga je vóór iemand staan die net de kans heeft gekregen, maar dat durven er niet veel", besluit Noppert.

Lees meer:
0 reacties