Oefenduel NAC afgelast: "Ongelofelijk dat men dit wil verpesten"

NAC Breda-supporters
NAC Breda-supporters Foto: © BSR Agency

Kersverse eredivisieclub NAC zou op 4 september naar Dongen afreizen en daar een speciale jubileumwedstrijd spelen omdat de dorpsclub haar 100-jarig bestaan vierde. De politie zegt echter 'nee'. Teleurstelling in het dorp volgt daarop.

VV Dongen-vrijwilliger John Schipper kan het niet geloven. "Het is echt ongelofelijk dat een aantal mensen dit wil verpesten. De club heeft een mail van de gemeente Dongen gehad dat er signalen zijn dat de openbare orde en veiligheid voor, tijdens en na de wedstrijd niet kan worden gegarandeerd. Dan kunnen wij niets anders besluiten dan onze vergunning in te trekken. Anders loopt dat hoog op in de kosten. Het is een bijzonder trieste situatie", zegt hij bij BN De Stem. 

De gemeente Dongen, aan de hand van woordvoerder Sebastiaan Stolk, geeft uitleg: "De politie heeft signalen over mogelijke grote openbare ordeverstoringen in relatie tot deze wedstrijd. De burgemeester neemt het advies van de politie over."

De verhalen doen de rondte dat bepaalde supportersgroeperingen van zowel NAC als Willem II met elkaar willen vechten. "De politie heeft haar advies gebaseerd op diverse bronnen", zegt Stolk namens de gemeente Dongen. "Op basis van de informatie voorzien zij een mogelijkheid op grote openbare ordeverstoringen. Deze informatie is echter wel vertrouwelijk."

Lees meer:
0 reacties