Omgba belangrijk: "Dan is dat ook een beetje een opluchting"

Aimé Omgba
Aimé Omgba Foto: © Pro Shots

Aimé Omgba was met een voorassist en doelpunt zeer belangrijk voor NAC tegen Jong AZ. Na afloop sprak BN DeStem met hem.

Omgba maakte namens NAC de 1-2. "Ik was ernaar op zoek. Een aantal weken al" De jongeling schreeuwde het uit. "Na de 1-1 dacht ik namelijk: niet weer... Dan is de 1-2 ook een beetje een opluchting."

Met Patriot Sejdiu als aangever, was daarna het woord aan Omgba. "Een vergelijkbare situatie als tegen FC Eindhoven toen ik de keeper voorbij wilde spelen. Omdat ik nu wat verder van de goal was, haalde ik gelijk uit. Blij dat ik belangrijk kan zijn voor het team."

Ook was Omgba lovend over een andere ploeggenoot, Dominik Janosek. "Hij heeft gewoon een geweldige trap, daardoor is elke standaardsituatie met hem gevaarlijk. Voor ons een enorm wapen."

Toch was het geen gemakkelijke avond. "Het gaat niet vanzelf. Het belangrijkste wat wij moeten doen, is vechten voor elke meter. Dan komt de rest. Vandaag hebben we dat als team eindelijk laten zien. We hebben geleerd van de afgelopen weken toen we voorstonden en het steeds weggaven. Toen zakten we in, nu probeerden we bij elkaar te blijven als team. We bleven deze keer heel volwassen spelen."

Lees meer:
0 reacties