Oosterwijk: ''Een van die assistenten begon om mij te lachen''

Jari Oosterwijk werd in de winter van 2017 verhuurd aan NAC Breda. De voormalig FC Twente-aanvaller weet nog goed hoe hectisch die transfer was. Uiteindelijk werd het geen succesvol huwelijk.

"Ik moest bellen met Stijn Vreven. Heb ik gedaan. Ik zei: 'Ik wil komen, maar als ik niet speel, kan ik beter bij FC Twente blijven'. Daarover hoefde ik mij geen zorgen te maken. Hij wilde met twee spitsen spelen en was niet tevreden over Dessers. Ik dacht: Vreven langs de kant, Jeff Stans als aanjager op het middenveld. We gaan al die tegenstanders gek maken, hartstikke mooi."

"Vijf uur later zonder slaap later meldde ik me bij NAC. Trainen, interviews geven. Geen idee waar ik mee bezig was. Weer twee dagen later was de eerste wedstrijd. Dessers was geschorst, dus ik stond meteen in de basis. We verloren en ik speelde slecht, maar ik scoorde wel uit een penalty", vervolgt Oosterwijk, die drie dagen later alweer plaats moest nemen op de bank. "Toen viel het kwartje. Ik was gewoon gehaald als opvulling. Ik voelde me echt genaaid."

Vervolgens werd Oosterwijk in de trainerskamer geroepen. "Ze wilden mij op mijn plek zetten. Vreven zei: Je komt van het grote Twente, jij denkt dat je alles kunt maken. Ik voelde me te groot voor NAC, daar kwam het op neer. Terwijl het juist zo anders was. Een van die assistenten begon schamper om mij te lachen. Als je me uitlacht, kijk me dan in de ogen, zei ik. Ik riep ook domme dingen. Na een paar dagen was het al kapot, maar Vreven en ik hebben het wel uitgepraat", blikt Oosterwijk terug.

Lees meer:
0 reacties