Oud-NAC'er in rustiger vaarwater gekomen: "Ben schoon verklaard"

Edwin de Graaf
Edwin de Graaf Foto: © Pro Shots

Hij was zowel speler als trainer bij NAC Breda, Edwin de Graaf. Na zijn actieve carrière die hem bracht langs RBC Roosendaal, Feyenoord, ADO Den Haag, NAC Breda, Hibernian en Excelsior, ging hij aan de slag bij diverse clubs. Sinds 24 januari 2023 is hij hoofdtrainer bij Roda JC.

De trainer kende ook een mindere periode, waarin teelbalkanker bij hem werd geconstateerd. Tegenover De Limburger geeft De Graaf een inkijkje in die moeilijke tijd: "Dat was een heftige periode. Ik heb uiteindelijk één wedstrijd gemist vanwege een operatie. Ik wilde het eigenlijk stilhouden. De spelersgroep wist het natuurlijk wel, maar het was al onrustig binnen de club, als dan ook nog de focus komt te liggen op een zieke trainer… Het moest over voetbal gaan, vond ik. Toen het naar buiten kwam, was ik al geopereerd. Ik had een kwaadaardige tumor en uitzaaiingen in mijn lymfeklieren. Ik heb achttien bestralingen gehad."

Inmiddels zit De Graaf weer in de positieve flow, en heeft hij goed nieuws te melden: "Ik ben nu schoon verklaard. Ik ben er niet meer mee bezig, omdat ik me goed voel. Aan de andere kant is dat ook het gevaar. Ik voelde me toen ook goed. Als de datum van een controle dichterbij komt, dan voel ik nog wel enige spanning: het zal toch wel goed zijn?", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties