Perez ziet neerwaartse spiraal bij grote clubs: "Kijk maar naar NAC"

Kenneth Perez bij Dit was het Weekend
Kenneth Perez bij Dit was het Weekend Foto: © Screenshot ESPN

Aan het begin van het seizoen voorspeelde Kenneth Perez dat Vitesse het wel eens goed zou kunnen doen. De analist verwachtte zelfs een zesde plaats voor de Arnhemmers. Een half jaar later is duidelijk geworden dat de voorspelling van Perez moeilijk gaat worden. Vitesse staat namelijk op de laatste plaats in de Eredivisie.

Perez denkt dat het nog kan voor Vitesse. "De zesde plaats kan nog steeds, dat is het gekke", zegt de Deen tegen ESPN. "Met deze competitie kan dat dus nog. Er moet dan nog wel heel veel gebeuren, maar het kan wel." De analist spreekt van een 'nivellering van de Eredivisie'. "Vitesse en Groningen zijn grote clubs qua namen misschien. Maar bij deze clubs is er al langer sprake van een neerwaartse spiraal."

"Je kan gewoon degraderen, als je beleid niet goed is. Dan kun je nog zo'n grote naam of zo'n groot stadion hebben. Kijk maar naar NAC. FC Groningen is ook een voorbeeld. Sjoerd Mossou omschreef het mooi: de competitie is vanaf de negende plek in de Eredivisie tot de negende plek in de Keuken Kampioen Divisie redelijk vergelijkbaar qua niveau", aldus Perez.

Lees meer:
0 reacties