Pierre van Hooijdonk over Steijn: "Het is pure paniek in Amsterdam"

Pierre van Hooijdonk
Pierre van Hooijdonk Foto: © Pro Shots

Maurice Steijn werd woensdagmiddag aangesteld als de nieuwe trainer van Ajax. Pierre van Hooijdonk vindt de keuze van de Amsterdamse club voor de coach van Sparta niet logisch. De analist ligt wel vaker in de clinch met Steijn, die eerder als trainer bij NAC Breda werkte.

De oud-Feyenoorder denkt dat Ajax een paniekbeslissing heeft genomen. "Ik vind het geen logische keuze", zegt Van Hooijdonk bij de NOS. "Ik denk dat het de pure paniek in Amsterdam is, die ervoor heeft gezorgd dat men voor Steijn gaat. Mijn vraag is nog steeds: Waarom is Ajax uiteindelijk niet voor Peter Bosz gegaan? Dat vind ik wel heel interessant, ook naar je achterban toe."

Volgens Van Hooijdonk is Steijn een trainer die niet bekend staat om zijn aanvallende spel, en vindt dat je ook bij kleinere clubs aanvallend kunt spelen. "Erik ten Hag stond bij de kleinere clubs waar hij heeft gezeten wel bekend om zijn aanvallende speelstijl. Steijn is een prima people manager, maar ik denk dat je in Amsterdam meer inhoud moet hebben", aldus Van Hooijdonk.

Lees meer:
0 reacties