Rienstra over NAC - Willem II: "Het is anders dan andere derby's"

Ben Rienstra scoort voor Willem II tegen NAC
Ben Rienstra scoort voor Willem II tegen NAC Foto: © Pro Shots

Vijf jaar geleden won Willem II voor het laatst op bezoek bij aartsrivaal NAC Breda. Ben Rienstra scoorde destijds twee doelpunten en de Tilburgers wisten daardoor te winnen in het hol van de leeuw. Vrijdagavond nemen beide ploegen het tegen elkaar op in het Rat Verlegh Stadion in Breda.

De middenvelder kan zich die wedstrijd nog goed herinneren, en dan vooral het feest na afloop van de gewonnen derby. "Toen we terugkwamen in Tilburg, werden we onthaald door heel veel supporters", zegt Rienstra tegen het Brabants Dagblad. "We vierden een feessie bij de spelersbus, mijn naam werd gezongen."

Rienstra heeft nogal wat derby's meegemaakt, maar blijft NAC - Willem II een hele bijzondere vinden. "Het is anders dan andere derby's. Dit is echt heftig, van beide kanten. Ik heb Heracles Almelo - FC Twente meegemaakt, en SC Cambuur - SC Heerenveen. Maar bij die wedstrijden merk je dat het van één kant meer leeft dan andersom."

"Dat is bij Willem II en NAC niet. Het lijkt nog het meest op PEC Zwolle - Go Ahead Eagles, die ik ook heb gespeeld. Dat je in zo'n wedstrijd zó beslissend kan zijn, dat is geweldig. Het mooiste wat er is, daar droom je als kind van", aldus Rienstra.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in NAC Breda komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op NAC Breda (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties